Vegetarlasagne

Ønsker du å spise litt mer plantebasert? Her finner du oppskriften på en veldig god vegetarlasagne, som er populær hos oss. Trodde jeg hadde delt den med dere tidligere, men bedre sent enn aldri. Oppskriften gir 3 til 4 porsjoner.

Du trenger:

  • 400g gulrot
  • ½ sellerirot
  • ¼ squash
  • 1ss hvitløksolje
  • 96g hermetiske linser
  • 1 boks hermetiske tomater (¼ boks er lav FODMAP)
  • 2ss tomatpurè
  • 1ss oregano
  • 1ss basilikum
  • ¼ ts asafoetida (NB! Ved cøliaki se nederst på side*)
  • ¼ ts salt
  • litt pepper
  • 1ss gressløk
  • ¼ chili
  • 2dl vann
  • 2ss chiafrø
  • 4ss cottage cheeze (NB! Laktose; 2ss pr måltid er lav FODMAP)
  • Ca 6 stk. glutenfrie lasagneplater

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Rasp alle grønnsakene. Stek alle grønnsakene i hvitløksolje til de blir myke. Skyll av linsene før du tilsetter de i stekepannen.

Kjør hermetiske tomater, tomatpurè, krydderet og finhakket chili med en stavmikser.

Tilsett tomatblandingen, vann og chiafrø oppi stekepannen sammen med grønnsakene, og gi det et lite oppkok.

Legg så grønnsaksblanding, cottage cheese og lasagneplater lag vis i en ildfast form. Jeg bruker 2ss cottage cheese på det nederste og midterste laget, da det er annen ost på det øverste.

Strø over litt raspet ost.

Stek lasagnen på 200 grader på midterste rille i 35 min.

Server gjerne med en god salat og godt brød. Kan jeg friste med ekstra grovt surdeigsbrød av spelt eller dette focaccia-brødet?

*Den sorten med asafoetida jeg har funnet inneholder hvetemel, og må droppes ved cøliaki. For de som går på lav FODMAP diett så er dette så små mengder at det ikke spiller noen rolle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.