Rød karripasta eller red curry paste er veldig godt til å smaksette retter. De du får kjøpt i butikken inneholder som regel hvitløk og er dermed høy FODMAP. Her får du oppskrift på en som er lav FODMAP. Du bruker ganske små mengder av denne om gangen, se nederst for tips til oppbevaring.
Du trenger:
- 2ss ingefær paste (evt. 4ss revet ingefær)
- 2ss tomatpurè
- 1 stk rød chili
- 1ss garam masala*
- 1ss malt koriander
- 1ss tørket gressløk
- 2ts paprika pulver
- 1ts gurkemeie
- Sitronjuice
Slik gjør du:
Finhakk chili, og bland sammen alle ingrediensene. Ha i litt og litt sitronjuice til passe konsistens.
Tips:
Ha karripastaen i en pose, og form som tynne pølser. Putt i fryseren, og knekk av små biter når du skal bruke den.
*Legg igjen en kommentar om du ønsker at jeg skal legge ut oppskrift på garam masala 🙂
Hei , jeg vil gjerne ha oppskrift på garam masala.
Veldig glad for å få tips om blandingskrydder .
Mvh Bodil