Klarer du denne utfordringen?

Tar du utfordringen? Slår et lite slag for hverdagsaktiviteten! I en hektisk hverdag er det ikke alltid en har anledning til å dra på trening. Noen er bekymret for å reise på treningssenter. Andre plasser er treningssentrene stengt. Med mindre du har hjemmegym så får man ikke trent så tungt hjemme som en får gjort på treningssenter, men det er bedre å få gjort noe enn ingenting. En ting som er sikkert, er at du blir mye sprekere og friskere av de tingene du gjør ofte, enn de du gjør en sjelden gang i blant. En fin måte for å utfordre seg i mangel på utstyr er å ta ettbeinsøvelser.

Det som er svært fint med ettbeins øvelser er at:

  • en øker belastningen uten ekstra utstyr
  • du får trent balanse og koordinasjon
  • du får jobbet med eventuelle ulikheter i styrke på de ulike sidene

Jeg utfordrer deg til å prøve en av disse variantene. De har ulik vanskelighetsgrad, så det skal være noe for de fleste 🙂

Øvelse 1 splittbøy (enklest):

Splittbøy

Stå med en fot foran den andre. Ha overkroppen rett, frem med brystet og sammen med skulderbladene. Senk det bakre kneet ned i bakken. Tenk at du skal senke hoften ned, og at det ikke er fremre kne som skyves frem. Pust inn, stram magen, senk ned og pust ut når du nesten er på toppen. Denne kan du gjøre enklere ved å gå grunnere, og eventuelt støtte deg til en stol eller et bord.

Øvelse 2 utfall fremover (middels):

Utfall frem

Stå med begge bena samlet. Ta et langt steg fremover. Senk hoften ned og før det bakre kneet rolig ned i bakken. Skyv hoften opp igjen og gå tilbake med beina samlet. Her skal du også frem med brystet og sammen med skulderbladene. Tenk at det er hoftene som skal senkes ned og ikke fremre kne som skal skyves frem. Pust inn, stram magen, senk ned og pust ut når du nesten er tilbake i utgangsposisjon.

Øvelse 3 utfall frem og bak (vanskelig):

Utfall frem og bak

Stå med begge bena samlet. Ta et langt steg fremover. Senk hoften ned og før det bakre kneet rolig ned i bakken. Skyv hoften opp igjen og ta et langt steg bak, senk ned og skyv opp. Fortsett rett i en utfall fremover. En enklere variant er å samle begge beina i midten mellom utfall fremover og utfall bakover. Her skal du også frem med brystet og sammen med skulderbladene. Her er det også hoften som skal senkes ned og ikke fremre kne som skal skyves frem. Pust inn, stram magen, senk ned og pust ut når du nesten er tilbake i utgangsposisjon.

Kommenter hvilken øvelse du har testet? Skriv gjerne også antall serier og repetisjoner 🙂 Ha en sprek dag 🙂 Lyst til å teste PT-time med meg? Ta kontakt her. Kundehistorier kan du lese her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *