Nanbrød passer perfekt til indiske retter, og smaker veldig godt. Oppskriften her er lav FODMAP, laktosefri og glutenfri.
Du trenger:
- 1.5 dl melk 0,5% fett (laktosefri om nødvendig)
- 4ss yoghurt naturell (laktosefri om nødvendig)
- 1pk tørrgjær
- 1dl havregryn (glutenfri ved cøliaki)
- 300g glutenfri melblanding
- 1ts bakepulver
- 1ts sukker
- litt salt
- 1ts garam masala
Topping:
- 1ss olje
- 1ss margarin
- 1 fedd hvitløk
Slik gjør du:
Bland sammen melk og yoghurt i en kasserolle og varm det opp til kroppstemperatur.
Kjør havregryn med en stavmikser til det blir mel. Bland sammen det tørre, men hold igjen litt av melet. Tilsett melk og yoghurt blandingen. Kjør sammen i en kjøkkenmaskin i 5 min. Tilsett litt og litt av melet du holdt igjen, til det blir en smidig deig.
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
Sett stekeovnen på 275 grader.
Del deigen i fire deler. Kjevle de ut til ca 1/2 cm tykkelse. Legg brødene på et stekebrett dekket med bakepapir.
Topping
Del hvitløksfedden på langs i to biter. Stek hvitløken i oljen til den blir gylden. Fjern hvitløksfeddene fra kasserollen, og tilsett margarin. Når margarinen har smeltet bruker du blandingen til å pensle nanbrødene med.
Stek nanbrødene på midterste rille i noen minutter (til de er gyldne).
Serveres med en gang.