Hjemmelaget Bali kyllinggryte

Her får du min variant av Bali kyllinggryte. Denne oppskriften er selvfølgelig lav FODMAP, og er litt sunnere enn originalen 🙂 Oppskriften gir 4 porsjoner.

Du trenger:

  • 500 g kyllingfilet
  • 3 gulrøtter
  • ¼ sellerirot
  • ⅓ squash
  • 1 paprika
  • 3 skiver annanas (à 1 cm)
  • 3 vårløk (kun det grønne)
  • ½ chili
  • 2 ss hvitløksolje
  • ½ boks hermetiske linser
  • 2ts curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 1,5ss kyllingfond
  • 2ts karripulver
  • 2ss maizena i vann

Slik gjør du:

Lag curry paste, oppskrift finner du her.

Kok ris som anvist på pakken.

Skjær opp gulrot, sellerirot, squash, paprika, ananas og kyllingfilet i biter. Finhakk vårløk og chili.

Brun kyllingfiletene i en stekepanne i hvitløksolje.

Fres chili, vårløk, gulrot og squash i litt hvitløksolje i en kasserolle. Tilsett de brunede kyllingfiletene, kokosmelk, vann, kyllingfond og karripulver. Kok opp og la det småkoke til kyllingfileten er ferdig.

Hell av vannet, og skyll de hermetiske linsene. Tilsett linser, paprika og ananas i gryten. Bland sammen maizena i litt vann, rør ut klumpene og ha det i kasserollen. La det koke i et par minutter.

Og vips, en nydelig og lav FODMAP kyllinggryte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *