Grove surdeigsboller av spelt

Du trenger:

Steg 1:

  • 150g grovt speltmel
  • 2dl vann (kroppstemperert)
  • 1ss surdeigsstarter

Steg 2:

  • 450g grovt speltmel
  • 100g siktet speltmel
  • 1ts ceylonkanel
  • 1ts kardemomme
  • 60g sukker
  • 30 dråper stevia (kan sløyfes, men blir da mindre søt)
  • 2dl melk (0,5% fett)

Steg 3:

  • 75g romtemperert margarin (fast)

Steg 4:

  • Litt vann til pensling

Steg 5:

  • 1egg til pensling

Slik gjør du:

Steg 1:

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter (steg 1). Dette kan du gjerne gjøre på morgenen. La blandingen stå på benken til kvelden.

Steg 2:

Bland det tørre oppi med blandingen du lagde i steg 1. Bland sammen melk og steviadråper. Varm melkeblandingen til kroppstemperatur, og ha den i bollen med det tørre. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin eller elt for hånd til du har en smidig deig.

Ha over plastfolie og la deigen hvile i 1-2 timer i romtemperatur.

Steg 3:

Jobb den romtempererte margarinen inn i deigen.

Ha over plastfolie og sett deigen i kjøleskap eller i et kaldt rom over natten.

Steg 4:

Neste morgen. Del deigen i 12 deler, trill ut bollene, og legg de på to bakebrett kledd med bakepapir. Pensle bollene med vann og ha over plastfolie og et rent kjøkkenhåndkle.

La bollene heve i romtemperatur i ca 8 timer.

Steg 5:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pensle bollene med egg. Stek bollene på midterste rille i 15-20 min. Avkjøl på rist.

Deretter er det bare å nyte nybakte boller med god samvittighet.

Følg gjerne ninaolinn.no på facebook og instagram 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *