Fløtegratinerte poteter og grønnsaker

Jeg elsker å putte grønnsaker i det meste av mat. Det tilfører retten flere næringsstoffer, gjør at den smaker mye bedre, og gjør det lettere å få i seg fem om dagen. Håper du lar deg inspirere 🙂

Du trenger:

  • 6 poteter
  • ½ sellerirot
  • 2stk mellomstore gulrøtter (200g)
  • 2dl matfløte (laktosefri om nødvendig)
  • ¼ts asafoetida (NB! droppes ved cøliaki)
  • ½ts malt muskatt
  • litt salt og pepper
  • 1ss gressløk
  • litt raspet ost på toppen (60g)

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del poteter, sellerirot og gulrot i tynne skiver (gjerne med en mandolin), og ha de i en ildfastform.

Bland sammen matfløte og krydderne. Hell blandingen over i den ildfasteformen.

Stek den i 20 min på 200 grader.

Ta ut formen, og vend litt på innholdet før du har på osten.

Stek videre i 20 min.

Tips

Jeg synes at fløtegratinerte poteter og grønnsaker smaker nydelig sammen med stekt torsk, linser og vårløk. I tillegg til kokt brokkoli.

One Comment Add yours

  1. Ole Christian Andersen sier:

    Prøvde fløtegratinerte poteter med din oppskrift i dag, aldeles nydelig!
    Takk 😎
    Mvh
    Ole Christian Andersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.