Jeg elsker å putte grønnsaker i det meste av mat. Det tilfører retten flere næringsstoffer, gjør at den smaker mye bedre, og gjør det lettere å få i seg fem om dagen. Håper du lar deg inspirere 🙂
Du trenger:
- 6 poteter
- ½ sellerirot
- 2stk mellomstore gulrøtter (200g)
- 2dl matfløte (laktosefri om nødvendig)
- ¼ts asafoetida (NB! droppes ved cøliaki)
- ½ts malt muskatt
- litt salt og pepper
- 1ss gressløk
- litt raspet ost på toppen (60g)
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del poteter, sellerirot og gulrot i tynne skiver (gjerne med en mandolin), og ha de i en ildfastform.
Bland sammen matfløte og krydderne. Hell blandingen over i den ildfasteformen.
Stek den i 20 min på 200 grader.
Ta ut formen, og vend litt på innholdet før du har på osten.
Stek videre i 20 min.
Tips
Jeg synes at fløtegratinerte poteter og grønnsaker smaker nydelig sammen med stekt torsk, linser og vårløk. I tillegg til kokt brokkoli.
Prøvde fløtegratinerte poteter med din oppskrift i dag, aldeles nydelig!
Takk 😎
Mvh
Ole Christian Andersen