Duo proteinpudding – Vanilje og sjokolade

Proteiner er kroppens byggestener, og viktig i forbindelse med trening. Proteiner fra melk, egg, kjøtt og fisk er lettopptakelige for mennesker, grunnet sammensetningen av essensielle aminosyrer. Her er oppskrift på en vanilje- og sjokoladepudding som er rik på proteiner, god på smak, uten tilsatt sukker, lav FODMAP og laktosefri. Oppskriften gir 2-3 porsjoner. Oppskrift på vaniljepudding finner du er.

Du trenger:

  • 5 dl lettmelk (0,5% fett, laktosefri om nødvendig)
  • ½ vaniljestang
  • 2 egg
  • 60g maizena
  • 2ss vann
  • 40 dråper stevia
  • ½ss kakaopulver

Slik gjør du:

Steg 1:

Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha frøene og resten av vaniljestangen i en kasserolle sammen med melken. Kok opp under stadig omrøring. Når melken koker drar du den av platen, og lar den hvile i 5 minutter. Ta så ut vaniljestangen.

Steg 2:

Bland sammen maizena, vann, egg og steviadråper. Hell melken oppi blandingen.

Del blandingen i to like deler (ca 3dl på hver).

Steg 3:

Ha halvparten av blandingen tilbake i kasserollen. Kok opp under stadig omrøring (det skal bare så vidt begynne å koke, til du kjenner at det begynner å tykne). Sil blandingen i en bolle, her må du bruke en slikkepott for å presse blandingen gjennom silen.

Steg 4:

Gjenta steg 3 med den andre halvdelen, men tilsett kakao før du koker den opp.

Steg 5:

Pisk sammen blandingene hver for seg, før du setter de i kjøleskapet i minimum 1 time.

Steg 6:

Server gjerne med frukt og bær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.