Proteiner er kroppens byggestener, og viktig i forbindelse med trening. Proteiner fra melk, egg, kjøtt og fisk er lettopptakelige for mennesker, grunnet sammensetningen av essensielle aminosyrer. Her er oppskrift på en vanilje- og sjokoladepudding som er rik på proteiner, god på smak, uten tilsatt sukker, lav FODMAP og laktosefri. Oppskriften gir 2-3 porsjoner. Oppskrift på vaniljepudding finner du er.
Du trenger:
- 5 dl lettmelk (0,5% fett, laktosefri om nødvendig)
- ½ vaniljestang
- 2 egg
- 60g maizena
- 2ss vann
- 40 dråper stevia
- ½ss kakaopulver
Slik gjør du:
Steg 1:
Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha frøene og resten av vaniljestangen i en kasserolle sammen med melken. Kok opp under stadig omrøring. Når melken koker drar du den av platen, og lar den hvile i 5 minutter. Ta så ut vaniljestangen.
Steg 2:
Bland sammen maizena, vann, egg og steviadråper. Hell melken oppi blandingen.
Del blandingen i to like deler (ca 3dl på hver).
Steg 3:
Ha halvparten av blandingen tilbake i kasserollen. Kok opp under stadig omrøring (det skal bare så vidt begynne å koke, til du kjenner at det begynner å tykne). Sil blandingen i en bolle, her må du bruke en slikkepott for å presse blandingen gjennom silen.
Steg 4:
Gjenta steg 3 med den andre halvdelen, men tilsett kakao før du koker den opp.
Steg 5:
Pisk sammen blandingene hver for seg, før du setter de i kjøleskapet i minimum 1 time.
Steg 6:
Server gjerne med frukt og bær.